Ειδικά Ιατρεία

ΑρχικήΕιδικά ΙατρείαΟρθού - Αιμορροίδων

Ορθού - Αιμορροίδων

Αναγνωρίζοντας τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των παθήσεων της Ορθοπρωκτικής περιοχής, τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ υποστηρίζουν τη λειτουργία ειδικού ιατρείου Ορθοπρωκτικών Παθήσεων.

Αιμορροϊδες

Οι αιμορροΐδες είναι ουσιαστικά διατεταμένες φλέβες πέριξ του πρωκτού. Μπορούν να υπάρχουν και στους άνδρες και στις γυναίκες, πιο συχνά μεταξύ είκοσι και πενήντα ετών αλλά και σε οποιαδήποτε ηλικία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για την πάθηση αυτή: η ηλικία, η κληρονομικότητα, οι διατροφικές συνήθειες, η δυσκοιλιότητα, ο αγχώδης χαρακτήρας κ.λ.π.

Ραγάδα Δακτυλίου

Η ραγάδα δακτυλίου είναι ουσιαστικά ένα σκίσιμο, μια πληγή στο βλεννογόνο του πρωκτού. Αυτό προκαλεί έντονο πόνο και δυσφορία κατά την αφόδευση και τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν ώρες μετά την αφόδευση.

Περιεδρικό Συρίγγιο

Το περιεδρικό συρίγγιο είναι ουσιαστικά μία επικοινωνία δίκην τούνελ μεταξύ του εσωτερικού του εντέρου (ορθού) και του περιπρωκτικού δέρματος. Συνήθως δημιουργείται λόγω κάποιου περιεδρικού αποστήματος που οφείλεται στην απόφραξη και φλεγμονή των αδένων του πρωκτικού σωλήνα και του ορθού. Αποτέλεσμα του συριγγίου είναι η εκροή πύου, αίματος και κοπρανώδους περιεχομένου από το εξωτερικό στόμιό του που εκβάλλει στο δέρμα πέριξ του πρωκτού.

Κύστη Κόκκυγα

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια μικρή κύστη, η οποία βρίσκεται επί του κόκκυγος (ουρίτσα), πάνω από τους γλουτούς. Αν η κύστη αυτή επιμολυνθεί, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πόνο και να δημιουργήσει απόστημα με πύον. Συνήθως αφορά τους άνδρες και ιδίως τους νεαρούς.

Περιπρωκτικά Αποστήματα

Το περιπρωκτικό απόστημα είναι μια επώδυνη κατάσταση κατά την οποία έχουμε συλλογή πύου περιπρωκτικά ή περιορθικά. Συνήθως οφείλεται σε απόφραξη των αδένων του πρωκτού, με αποτέλεσμα τη φλεγμονή τους και τη συλλογή πύου. 

Το ιατρείο λειτουργεί από εξειδικευμένο χειρουργό με εμπειρία και γνώση στη θεραπεία των παθήσεων αυτών.